Tips til tryk

For rigtig mange mennesker er en tryksag bare en tryksag og papir er bare papir. Så simpelt er det desværre ikke. Din tryksag er dit billede ud af til, og derfor er det vigtigt, at du er præsenteret på bedste vis. Der er små valg at tage, der har stor betydning for det samlede indtryk af tryksagen. Vi sørger for at gøre vores til, at rådgive dig således, at du træffer de bedste valg. Hvilken papirtype skal jeg vælge, hvilken format og hvordan skal mine filer være?

Har du lyst til at høre mere om hvad vi kan tilbyde er du velkommen til at kontakte os på tlf. 98 21 22 00 eller info@fjerritslev-tryk.dk .

Prepress Tips billede

Indholdsfortegnelse

Guide

Vi tjekker altid produktet grundigt igennem, men der er lige et par ting, du selv kan gøre, for altid at opnå den bedste kvalitet.

Kig altid hurtigt denne tjekliste igennem inden, at du sender din fil til os – det gør det nemmere for begge parter.

 1. Gem altid din fil i en højopløselig PDF-fil f.eks. PDF/x-1a:2001
 2. Vælg altid PRESS-opløsning (300 dpi)
 3. Undlad at liste dokumenterne opslagsvis eller udskudt
 4. Husk at indsætte skæremærker samt 3mm ekstra kant til beskæring
 5. Gennemgå altid din fil for eventuelle fejl og mangler.
 6. Tjek om det visuelle er, som det skal være.
Papir

Hvilken papirtype, du vælger at anvende, betyder meget for tryksagens samlede udtryk. Når man vælger hvilken papirtype, er der visse overvejelser, man bør gøre sig. Man bør overveje hvilket indtryk, man vil have, at tryksagen skal give, hvilken holdbarhed man ønsker, at tryksagen skal have, hvilken efterbehandling tryksagen skal kunne klare samt omkostningerne forbundet hermed. Dernæst bør papirvalget også afhængige af tryksagens indhold.

Er der tale om en meget teksttung tryksag, bør man ikke anvende papirtyper med for meget gloss eftersom, at reflekserne kan være hårde for øjnene. Ligeledes bør man vælge en gultonet papirtype for at udligne kontrasterne mellem papir og tryk og derved øge læsevenligheden.

Er det et produkt, der skal distribueres ud til mange husstande, bør man måske lige overveje papirets tykkelse en ekstra gang af hensyn til gramvægten.

Nogle af de hyppigst anvendte papirtyper hos os er: Silk, gloss, og ubestrøget.

Forhør os altid omkring hvilken papirtype, der passer til netop din tryksag.

Filer

Vi modtager helst filerne i en højopløselig eller press-optimized PDF-fil. Eks. PDF/X-1a: 2001.

Billeder må meget gerne være i en JPG fil, og for at opnå det bedste resultat skal billederne helst være i en opløsning på min. 300 dpi.

Ligeledes skal billeder altid gå 3 mm ud over det ønskede format. Husk altid at medtage beskæringen og skæremærker når du sender din trykklare PDF-fil.

Overførsel af filer

Når du overfører en fil til os, kan du benytte dig af en af følgende muligheder:

 1. Alle filer kan enten sendes på mail til info@fjerritslev-tryk.dk
  eller sendes til en af husets grafikere. Se venligst vores kontaktinfo.
 2. Sendes via wetransfer.com
 3. Overføres via dropbox.com
 4. Uploades på vores FTP-server.

 

Brugsvejledning til Fjerritslev Tryks FTP-server

PC:
Brug stifinderen under startmenuen og klik på “kør”.
Her taster du: ftp.fjerritslev-tryk.dk

(Hvis det ikke virker så prøv
ftp.fjerritslev-tryk.dk/disk1 )

Den åbner nu en tilsyneladende tom mappe.
Højreklik et sted i denne tomme mappe og vælg “log på”.
Tast derefter
tryk
tryk1

gå derefter ind i mappen “gaester”.

Farver

Hos Fjerritslev Tryk anvender vi CMYK farver. CMYK, som er en forkortelse af Cyan (blå), Magenta (rød), Yellow (gul) og Key (sort), er den farveskala, der anvendes ved print eller tryk.

Vores erfarne trykker sætter en ære i at ramme den helt rigtige farve, og derfor er det også muligt at få din tryksag lavet i en pantonefarve.

Opløsning

Et billede er altid flottest, hvis at det står helt skarpt. Du bør derfor altid tjekke opløsningen på dit billede inden, du afleverer det til os.

Det bedste resultat opnås ved en billedopløsning på 300 dpi.

En af fordelene ved at vælge os som samarbejdspartner er dog imidlertid, at vi i modsætning til nogle af de større trykkerier, altid tjekker kvaliteten hele vejen rundt inden, at noget ryger til tryk. Vi sender aldrig noget ud, hvor vi ikke kan stå inde for kvaliteten. Så kontakter vi hellere kunden en ekstra gang for sammen at finde en løsning.